Lucca til San Miniato

Morgenmad kl 07. 00, vi skulle jo nå regionaltog til Altopascio 07. 40. Det gjorde vi 🙂 Ikke noget problem da der kun var 50 m fra hotellet til stationen. Den tunge bagage efterlod vi på hotellet.

I Altopascio stod vi af og fandt Via Francigena markeringerne og fulgte dem ud af byen. På et tidspunkt forlod vi den kedelige gade/vej og gik i stedet på skov- og mark-stier. Her var der nattergale. Mange. Hele tiden. Wauw. Sikke en koncert vi gik i ca 2 timer. Vi holdt hvil en gang i timen. Første gang i en bar hvor vi drak café doppio. De udmærkede skov- og mark-stier afløstes af en meget kedelig og meget stille skovvej med dybe hjulspor. Vi passerede endnu en by og gik på et dige langs en kanal indtil vi omsider ved 17-tiden nåede Fucecchio. Her havde vi besluttet at holde frokost pause. Vi fandt tilslut en taverna/bar/noget meget simpelt som havde en stor pellegrino udenfor. Her bestilte vi vand, øl og varm mad (pasta og risotto). Meget rustikt og velsmagende og ikke mindst mættede. Vi afsluttede med hver sin café doppio.

Ejgil havde problem med sin højre lilltå og haltede meget. Vi fik gået de sidste 9-10 km til San Miniato som ligger højt oppe på en bakke. På vejen stødte vi ind i to italienske damer så var på vandring med det hele (=al opbakning med sig på ryggen). De havde opdaget et lille bord hvor pilgrimme/pellegrini gratis kunne få noget at drikke og/eller frugt. Ejgil og jeg valgte en blodapelsin hver – den var sød og god. Vi sagte pænt farvel til de to damer og fortsatte opstigningen.

Oppe i San Miniato Alto (byen oppe på toppen) skulle vi finde frem til vores hotel. Efter lidt søgen fandt vi Hotel San Miniato. Det skilter med 3 stjerner, men med det v kan se så ville vel 4 være OK. Vi har et fint og lyst værelse. Badeværelset er stort som en balsal. Ejgils fod har det rigtig skidt, så når jeg kom ud fra badet foreslog jeg at han ringede til sloWays og hørte om han kunne komme med bagagetransporten i morgen for passe på foden. Det bliver til en taxa som afhænger ham kl 10 i morgen. Jeg havde i mellemtiden været nede i byen for at købe ind til frokost i to dage. Der er ikke noget sted at spise på vejen. Ost, pølse og brød… Så kan vi overleve.

Aftensmad blev indtaget på Piazza del Popolare hvor der er en lille enoteca 🙂 MUMS. Til desert delte vi et fad med 5 oste. MUMS!

I morgen går jeg til Gambassi Terme og der møder jeg Ejgil. Turen står til at være 25 km.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s