San Miniato til Gambassi Terme

Morgenmaden var rigtig god. Og rigelig. Efter at have placeret min bagage i receptionen og fundet ud af at byen ikke var stor nok til City Tax det var receptionisten forklaring). Kl 8. 30 var jeg på vej og når jeg kom ud af byen så kunne jeg se tågen ude i dalene… Smukt.

Det startede ud på asfalt, men efter et stykke tid gik VF ind over marker og igennem skove. Små støvende markveje og stier. Op og ned. Op og ned….. I følge mit Garmin ur har jeg gået 126 etager opp og 113 ned. Det kan godt mærkes 🙂

Jeg havde lagt mærke til en kasse med VF logo og rødt kors oppe ved asfaltvej og da jeg på et senere tidspunkt kom forbi en ‘tvilling’, så åbnede jeg den. Sikke en service til vandrere med fodproblem. Der var alt som skulle bruges til at ordne vabler, forstuvninger… Ved siden af var der lavet en bænk der var også en beholdere med en VF dagbog. Her kunne vandrere skrive ind hvorfra og hvortil. Nyttige informationer og så selvfølgelig Buon Cammino 🙂 Jeg fik selskab med en ældre spanjor som var på pilgrimsvandring. om det var den 7 eller 9 dag… Det kunne han ikke på stående fod huske.

På et tidspunkt tror jeg at jeg kom ind i en anden kommune fordi der kom en anden og meget ny skiltning. Når jeg kom til Castelfiorentino var der et skilt til vandpost ved den gamle kirke. Det viste sig faktisk at der var en nybygget rasteplads for vandrere. Så frokosten, pølserne, osten og det tørre brød, blev indtaget her. Jeg lægte mærke til et meget sjovt lille fugles på en stolpe med pil hen til vandpost (se billedet). Senere på ruten kom jeg forbi andre fuglehuse som helt klart var lavet måske som lidt kunst til de trætte vandrere…

Fra Castelfiorentino fortsætte vandringen på små smalle stier mellem vinmark. Muligvis Chianti, det stod der i hvert fald på et stort skilt jeg kom forbi. Masser af smukke udsigter. Ikke noget at sige til at der er mange som sværger til Toscana.

De sidste 5 km gik meget op. Det er nok her jeg har talt op på etagekontoen 🙂

Jeg havde holdt Inge og Ejgil orienteret om hvor langt jeg var via de positions sms’er som min udmærkede app genererer. Jeg drømte om en stor kold øl når jeg kom frem, så jeg instruerede Ejgil i at finde et godt sted med kold øl. Så når jeg kom til Gambassi kom jeg forbi Ostello Sigerico!! Ejgils sms fortalte at han sad i byparken hvor der en bar. Jeg skulle bare gå op til kirken og så 200 meter længere frem… Jeg var bare så træt, Jeg havde kørt på autopilot de sidste kilometer og fra Ostello og videre gik det op og op og… Så når jeg kom op til kirken sætte jeg mig i skyggen og så kom Ejgil ned og vi gik tilbage til Ostello. Vi bookede os ind, fik en stor kold Heineken hver og snakket meget med bestyreren som er en flink og hyggelig ung mand. Vi blev vist rund og op på vores værelse som har udsigt over dalen 🙂 Smukt!!

Nu sidder vi i haven og nyder solen og freden og kl 19. 30 er det aftensmad. Der er kommet en hel del vandrere, så det bliver sikkert meget hyggelig.

Det blev meget hyggeligt. Vi var 20 til aftensmad. Vi sad ved 3 borde og vi snakkede meget med to tre italienere som sad i vores ende. Primo var paste med tomat. Second var tynde skiver af gris dertil salat og nogle fantastiske meget tynde Brød skiver som var inddrængte i olie og tørret. Og så et stykke frugt til dessert.

Bagefter var der rundvisning i den tilhørende kirke som gik tilbage til 1600-tallet. Vi förstod ikke så meget af rundvisningen som foregik på italiensk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s