Colle di Val d’Elsa til Monteriggioni

Morgenmaden var klar kl 8, så vi havde næsten nået at pakke alt inden vi kunne gå endnu en etage ned i dette gamle hus til spisestuen. Vi slap med 1 EUR hver I city tax. Ud på gaden og ud gennem byen i den modsatte ende hvor vi kom ind i går. Det viste sig at byen er meget større end den gamle del hvor vi havde gået i. Nedenfor bakken ligger en større og nyere bydel. Der var markedsdag med masser af bøder. Kød, ost, brød, sko,…. Og masser af mennesker.

VF skiltningen var ikke god så jeg fik brug for min vandre app flere gange. Men vi lykkedes at komme ud af centrum og forlod byen på fortovet langs med en af de store indfartsveje. Ikke så sjovt, men vi skulle jo ud… Vi passerede floden Elsa, hvor der voksede det største figentræ jeg har set. Der var figner på men de var selvfølgelig ikke modne endnu. Lidt længere frem forlod vi asfalten og kom ud på en grusvej. Denne og andre småveje fulgte vi til den lille by Strove hvor vi fandt byens kombinerede bar, købmand og spisested. Kaffe og vi kunne fortsætte. Udenfor byen kom der en skoleklasse (15-16 år) som skulle samme vej som os. Pludselig var der ikke så megen stilhed på turen. Nu en meget smal og meget stenet sti gennem en lille skov. Her kunne vi ‘trække fra’ skoleklassen. Vi nærmer os Monteriggioni. Vi kan se muren med de mange tårne på lang afsted. Vejen op til byporten er meget stejl! Indenfor er der selvfølgelig turister, men det er en meget lille borg og by. Pludseligt var vi udenfor på den anden side og på vej ned til vejen.

VF følger vejen til vores hotel udenfor byen et stykke. Op og op. Og så pludseligt ligger Hotel Borgo Gallinaio der. Med en lille ‘borggård’ med servering. Og der er skygge!! Vi bestilte vand, øl og tomat/mozzarella salat. MUMS. Og vi fik godt brød til som vi sparkede til at hælde olie ud over og drysse med salt. Det lærte vi af de italienske damer på Ostello Sigerico I Gambassi 🙂

Vi har tjekket ind, badet og været ude og gå en tur i haven. Med hjælp af receptionsdamen fandt jeg ud af at de træer med de hvide blomster som der er overalt på vejen er ACACIE. Vi ville sætte os udenfor og læse/skrive dagbog, men der kom en amerikaner som ryger store stinkende cigarer. UFFF! Så nu er jeg gået ind igen. Aftensmad kl 19.30. Spændende hvad de serverer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s